ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά για τη ζύμη:
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
100γρ. φαρίνα απ
300γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
55γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι baking powder
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
230 ml λάδι
230-250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Υλικά για τη γέμιση:
150γρ. ζάχαρη
200γρ. ταχίνι
2-3κγ. κανέλα
(1πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο)

Διαδικασία:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ πρώτα όλα τα αλεύρια (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε συνολικά 800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις) και όλα τα στερεά υλικά της ζύμης και μετά τα υγρά και ζυμώνουμε. Αν νιώθουμε την ζύμη στεγνή τότε προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι ή λίγο νερό.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σκεπάζοντας την με μια πετσέτα για 25-30 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Μετά δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη και την χωρίζουμε στα 4. Ανοίγουμε τα κομμάτια ένα-ένα σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο, που να έχει περίπου πλάτος 20 εκ. και 30-40εκ. μήκος.
Έπειτα κόβουμε σε 3 οριζόντιες λωρίδες. Στη συνέχεια με ένα πινέλο αλείφουμε με ταχίνι (αφού το έχουμε ταράξει καλά) κάθε μια, και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης.
Τυλίγουμε κατά μήκος κάθε λωρίδα, ώστε να γίνουν ρολό, και μετά σαν σαλιγκάρι. (Την άκρη του ρολού πάντα βάζουμε κάτω από τη πιτούλα.) Πιέζουμε λίγο με τη παλάμη μας τα σαλιγκάρια και αφού έχουμε τοποθετήσει λαδόχαρτο σε ένα ταψί τα βάζουμε πάνω του.
Στο τέλος τα αλείφουμε πάνω με ταχίνι,και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις