Τουρτα σαρακοστης και οχι μονο


Υλικά:
300γρ. σοκολάτα υγείας
300γρ. ταχίνι
250-300γρ. χαλβά
100γρ. αμύγδαλο άσπρο, χοντροκομμένο

Για ντεκόρ:
φρέσκες φράουλες
δυόσμος
αμύγδαλα

Διαδικασία: 
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε λίγο , ώστε να κρυώσει και βάζουμε μέσα και το ταχίνι.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μία φόρμα σιλικόνης(στρογγυλή ή ότι έχετε) ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα της σοκολάτας. Μετά προσθέτουμε πάνω στη σοκολάτα
κομμάτια χαλβά και τα μισά αμύγδαλα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το άλλο 1/3 της σοκολάτας, βάζουμε τον χαλβά και τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Όταν είναι έτοιμη την διακοσμούμε.


Είναι μια υπέροχη συνταγή που είχα δει στην εκπομπή της Ελένης μια φορά και μου άρεσε πολύ! Αξίζει να την δοκιμάσετε και εσείς!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις