Κεικ με πρασινη κολοκυθα


Μπορεί να ακούγεται περίεργο να φτιάξετε ένα κέικ με κολοκύθα αλλά είναι πολύ νόστιμο και δεν θα καταλάβει κανένας την ύπαρξή του στο γλυκό.
Αυτό το κέικ είναι ένα αφράτο, χορταστικό, πανεύκολο και μυρωδάτο γλυκό. Θα το αγαπήσετε εύκολα. :)

Υλικά:
600 γρ. πράσινη κολοκύθα ή κολοκυθάκια 
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
150 γρ. φαρίνα απ
50 γρ. βρώμη
1 κσ. κανέλα 
1 κγ. σόδα μαγειρικής
1 πρέζα αλάτι 
4 αυγά 
300 γρ. ζάχαρη 
1 ζάχαρη βανίλιας
200 μλ. σπορέλαιο
50 μλ. γάλα
50 γρ. φιστίκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια

Διαδικασία:
Πλένουμε την κολοκύθα, την καθαρίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και την τρίβουμε. Την βάζουμε στην άκρια και ετοιμάζουμε το κέικ.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ: τα αλεύρια, την βρώμη, το αλάτι, το σόδα μαγειρικής, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά , την ζάχαρη, την ζάχαρη βανίλιας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα ένα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μισό μείγμα με τα αλεύρια ανακατεύοντας με το μίξερ και το υπόλοιπο το προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.
Πιάνουμε την τριμμένη κολοκύθα και την σφουνιάζουμε καλά να φύγουν τα υγρά .
Στο τέλος βάζουμε μέσα τα χοντροκομμένα φιστίκια, την τριμμένη κολοκύθα και τα  ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί (24x34εκ). Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε πρώτα τις άκρες και μετά σε κυβάκια. Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή αλείφουμε με γιαούρτι στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο μέλι και βανίλια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις