Χειροποίητα πιτάκια


Στις μέρες μας δεν γίνεται ψήσιμο στα κάρβουνα χωρίς αυτά τα χειροποίητα πιτάκια. Όταν θα τα δοκιμάσετε θα τα καταλάβετε και τότε θα γίνουν μια συνήθεια στο τραπέζι σας.

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
2 κγ. αλάτι 
300 ml νερό 
1 κγ. ζάχαρη 
1 φάκελο ξερή μαγιά
3 κσ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
μπαχαρικά (πιπέρι,σκόρδο,δεντρολίβανο)


Διαδικασία παρασκευής :
Ζεσταίνουμε 150ml νερό ίσα που να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι γλυκού  ζάχαρη και την μαγιά και την αφήνουμε να φουσκώσει. 
Ωστόσο βάζουμε σε ένα μπολ: το αλεύρι,το αλάτι, το ελαιόλαδο, 150ml νερό, τα μπαχαρικά και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Στο τέλος αφού έχει φουσκώσει η μαγιά την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά. 
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπάζοντας το με μία πετσέτα(πάνω στο μπολ) σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
Μετά βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 10 κομμάτια.
Στο τέλος πλάθουμε τα κομμάτια μας σε σχήμα πίτας και τα ψήνουμε (στην ψησταριά) μέχρι να ροδίσουν σε κάθε πλευρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις