Κέικ μαρμπρέ



Υλικά:
4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι 
100 ml σπορέλαιο
100 ml νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι
1-2 κσ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο

Διαδικασία παρασκευής:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους από τα 4 αυγά, την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το  μίξερ καλά. Μετά σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι και το νερό, και εναλλάξ ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του κρόκου αυτό και το αλεύρι το οποίο το έχουμε αναμίξει με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και το ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά με μια πρέζα αλάτι πολύ καλά μέχρι να στέκεται σε ένα κουτάλι.  Ανακατεύοντας απαλά προσθέτουμε τα ασπράδια μέσα στο μείγμα μας. 
Βουτυρώνουμε την φόρμα Κέικ μαρμπρέ και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.  
Ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα και στο άλλο μισό προσθέτουμε το κακάο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα. Τέλος το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για περίπου 50 λεπτά.  
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 10-20 λεπτά. Το βγάζουμε από την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις