Φακοσαλατα


Μια εύκολη, γρήγορη και ελαφριά συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο!!!

Υλικά:
200-250 γρ φακές
3-4 φύλα δάφνης
1 μεσαίο κρεμμύδι
4-5 αυγά βρασμένα
12-14 κσ. γιαούρτι 
(4-5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή)
μουστάρδα
Λεμόνι 
1 πρέζα ζάχαρη 
αλάτι,πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη

Διαδικασία:
Πρώτα πλένουμε καλά τις φακές και μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Τις αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσουν.
Μετά βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό με 3-4 φύλα δάφνης.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και καρυκεύουμε ανάλογα το γούστο μας με λεμόνι,μουστάρδα , αλάτι,πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη.
Ψιλοκόβουμε μέσα στο μπολ το κρεμμύδι και την γαλοπούλα. (Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα  και τυρί σε κυβάκια.) Από τα  βρασμένα αυγά αφαιρούμε τους κρόκους και τα ασπράδια τα κόβουμε μέσα στο μείγμα. 
Όταν βράσουν οι φακές τις στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν τις προσθέτουμε και αυτές. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις