Ονειρικο Γεμιστο Τσουρεκι με Nutella



Ένα καταπληκτικό τσουρέκι δεν πρέπει να λείπει από το Πασχαλινό τραπέζι. Γι' αυτό σας παρουσιάζω το πιο νόστιμο τσουρέκι που αν θα το φτιάξετε μια φορά δεν θα το αλλάζετε με κανένα.    

Υλικά για ένα τσουρέκι:
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ φαρίνα 
50 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
20γρ φρέσκια μαγιά
1 βανίλια
250-300 γρ Nutella
1 αυγό για επάλειψη 
φουντούκι χοντροκομμένο για πασπάλισμα  

Διαδικασία παρασκευής :
Ζεσταίνουμε το γάλα ίσα που να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη και την μαγιά και την αφήνουμε να φουσκώσει. 
Ωστόσο βάζουμε σε ένα μπολ: τα αλεύρια, την ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος , ένα ολόκληρο αυγό και έναν κρόκο αυγού και στο τέλος αφού έχει φουσκώσει και η μαγιά με το γάλα, τα προσθέτουμε και αυτά. 
Ζυμώνουμε το μείγμα για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και γυαλιστερή. (Αν το βάλετε σε κουζινομηχανή ή σε αρτοπαρασκευαστή θέλει περίπου 15 λεπτά.)
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπάζοντας το με μία πετσέτα(πάνω στο μπολ) σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
Μετά βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 16 κομμάτια. Κάθε ένα το πλάθουμε σαν μία μικρή μπάλα, τα ξανά σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Έπειτα με έναν πλάστη τα ανοίγουμε λίγο και βάζουμε στο κάθε ένα από ένα κουταλάκι του γλυκού Nutella(γεμάτο). Τα κλείνουμε σαν μικρά πουγκάκια (μπαλίτσες) και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ(μακρόστενη ή στρογγυλή).Αν κάνετε σε μακρόστενη φόρμα τότε τοποθετούμε τις 10 μπάλες σε δύο γραμμές και βάζουμε τις υπόλοιπες 6 από πάνω τους σε μια γραμμή. Σκεπάζουμε την φόρμα μας με την πετσέτα και την αφήνουμε για 40 λεπτά να διπλασιαστεί. 
Στο τέλος αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό το τσουρέκι μας και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις