Κουλουρακια μπυρας με βρωμη


Υλικά:
1/2 φλ. μπύρα
1/4 φλ. σπορέλαιο
3/4 φλ. ελαιόλαδο 
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 γλ. σόδα μαγειρικής
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ βρώμη
2 κσ. το χαρουπάλευρο * ή κακάο

Διαδικασία:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ πρώτα όλα τα λάδια, τη μπύρα και τη  ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το ξύσμα, τη σόδα, το αλεύρι, τη βρώμη  και το χαρουπάλευρο. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε κουλουράκια. (Εγώ τα έκανα σαν μπιφτεκάκια.) Στο τέλος τα τοποθετούμε σε ένα λαδόχαρτο και βάζουμε στην μέση σε κάθε κουλουράκι ένα αμύγδαλο ή καρύδι.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (160°C) και ψήνουμε για 15 λεπτά στις αντιστάσεις και για άλλα 15 λεπτά στον αέρα (στην μεσαία σχάρα).

* Το χαρουπάλευρο είναι ένας ξεχασμένος θησαυρός, επειδή περιέχει υψηλό ποσοστό φυτικών πρωτεϊνών, υδατανθράκων, σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου και βιταμινών Α και Β, δεν περιέχει οξαλικό οξύ, που μειώνει  την ικανότητα του σώματος να αφομοιώνει το ασβέστιο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπου η συνταγή ζητάει σοκολάτα ή κακάο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις