Βελουδινη σουπα απο φαβα


Είναι μια βελούδινη σούπα που είναι εύκολη,πολύ νόστιμη και λαχταριστή. Μπορείτε να βάλετε μέσα ακόμα και λουκάνικο ή λίγο σαλάμι πριν βράζετε για να δίνει και αυτό λίγη έξτρα γεύση.

Υλικά:
250 γρ. φάβα (ξερή)
750ml+ 500ml νερό 
περίπου 2 κσ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
3-4 δάφνη 
0,5-1 κγ. αλάτι 
μαύρο πιπέρι (αλεσμένο)
μουστάρδα 
περίπου 2-3 κσ. γιαούρτι 
1 πρέζα ζάχαρη 
λίγο χυμό από 1 λεμόνι 
κάρυ 

Διαδικασία:
Πρώτα πλένουμε καλά την φάβα και μετά τη βάζουμε σε ένα μπολ με 750 ml νερό. Και την αφήνουμε για μια νύχτα να φουσκώσει.
Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το νερό,και ξεπλένουμε 2-3 φορές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε  στην κατσαρόλα 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σκόρδο,τη στραγγισμένη φάβα και το 500ml νερό. Τώρα βάζουμε μέσα τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της αφήνοντάς το λίγο ανοιχτό για τον ατμό. Έτσι βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει η φάβα περίπου 20-25 λεπτά. (Ενδέχεται να χρειαστεί να βάλουμε λίγο νερό ακόμα). Τακτικά ανακατεύουμε γιατί μπορεί να κολλήσει και να καεί!
Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε τη δάφνη και την κάνουμε κρέμα με ένα ραβδομίξερ (μαζί με τα κρεμμύδια). Προσθέτουμε 2-3 κσ. γιαούρτι, 1 πρέζα ζάχαρη, μουστάρδα, κάρυ και λίγο χυμό από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και καρυκεύουμε ανάλογα. Και σερβίρουμε.
Για μένα αυτή η δόση είναι για 4 μερίδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις