Ρολο κοτοπουλο σε μπουρνουζι μπεικον


Υλικά:
800γρ. φιλέτο κοτόπουλο 
200γρ. μπέικον (σε φέτες)
150γρ. τριμμένο τυρί
4 κσ. γιαούρτι 
3 κσ. αλεύρι
2 αυγά
μαϊντανός

Διαδικασία:
Για το μαρινάρισμα σε ένα μπολ βάζουμε 1κγ. μαύρο πιπέρι (αλεσμένο), 2 κγ. πάπρικα γλυκιά, 2κγ. σκόρδο τριμμένο, μαϊντανό, περίπου 1κσ. αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα το κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Καλό θα ήταν το μείγμα να μείνει στο ψυγείο για μια νύχτα ώστε να πάρει όλη την γεύση ή έστω μερικές ώρες.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε 3 κσ. γιαούρτι, 3κσ. αλεύρι,τα αυγά,100γρ. τριμμένο τυρί και  ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε το κρέας και πάλι ανακατεύουμε. 
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ (32εκ. x 11εκ.) και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη (τρίμμα). 
Βάζουμε τις φέτες του μπέικον στην φόρμα την μια δίπλα στην άλλη (κατά πλάτος) έτσι ώστε η μισή φέτα περίπου, να κρέμεται έξω.

Μετά βάζουμε το μείγμα με το κρέας μέσα στην φόρμα και κλείνουμε με το μπέικον που κρέμεται έξω. Από πάνω αλείφουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και με τα 50γρ τυρί το πασπαλίζουμε.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Στο τέλος το αναποδογυρίζουμε για να πάρει χρώμα και από την κάτω πλευρά. 
Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να κόβονται τα κομμάτια ωραία.

Σχόλια

  1. To έφτιαξα και ήταν τόσο νόστιμο,που o άντρας μου θέλει να το φτιάχνω κάθε εβδομάδα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις