Κρεμώδες γάλα αμυγδάλου

Παραδόξως εύκολο για να φτιαχτεί, και είναι πιο νόστιμο από το αγοραστό.

Το γάλα αμυγδάλου είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα. Το γάλα αμυγδάλου περιέχει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά των αμυγδάλων: κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, ιδίως βιταμίνη Ε και βιταμίνες Β1, Β2 και Β6.

Όποιος λατρεύει τα αμύγδαλα θα του αρέσει πολύ, καθώς έχει μια «αχνή» γεύση αμυγδάλου.



Υλικά:
100 γρ. αμύγδαλα
650 γρ. παγωμένο νερό 
1πρέζα αλάτι 
1-2 κγ.ζάχαρη /1-2 κγ. μέλη / 2-3 χουρμάδες
λίγο εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Διαδικασία
Βάλτε τα αμύγδαλα με 1/2 κγ. αλάτι σε ένα βαζάκι και ρίξτε αρκετό νερό πάνω τους για να τα καλύψετε 1-2εκ.
Μουλιάστε τα αμύγδαλα όλη τη νύχτα για 10-12 ώρες στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ξεπλύνετε τα πολύ καλά και στραγγίστε τα.
Μετά βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ με περίπου 300γρ νερό και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε το  υπόλοιπο 350γρ νερό, μια πρέζα αλάτι και την ζάχαρη, ή το μέλι, ή τους  χουρμάδες* και χτυπήστε τα καλά ξανά.
Τοποθετήστε πάνω σε ένα μπολ ένα σουρωτήρι με ένα υφασμάτινο πανί. Όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ ρίξτε το μέσα πιέστε πολύ δυνατά (για να κρατηθεί στο μπολ μόνο το γάλα).
Σε ένα μπουκάλι ρίξτε το γάλα  και βάλτε το στο ψυγείο που μπορείτε να διατηρήσετε για 3- 4 μέρες.
Ότι μείνει τρήμα αμυγδάλου μπορούμε να το φάμε με γιαούρτι/ granola...κτλπ. ή να βάλουμε μέσα σε γλυκά.
Επίσης μπορούμε να το ψήσουμε πάνω σε λαδόκολλα στο φούρνο στους 180° C  στον αέρα για 10-15 λεπτά. Και μετά να τα διατηρούμε σε ένα βαζάκι καλά κλεισμένα.

*Εάν οι  χουρμάδες σας είναι στεγνοί ή σκληροί, μουλιάστε τους σε νερό πριν από τη χρήση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις