Ρολό μπισκότων με καρύδα

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και απλό Ρολό μπισκότων που μπορεί να φτιάξει ο καθένας χωρίς καμία δυσκολία και γρήγορα.


Υλικά:
500 γρ. τριμμένα μπισκότα
250 γρ. Ζάχαρη άχνη
3 κσ. κοσκινισμένο κακάο
30 γρ. κονιάκ*
250 γρ. γάλα

Για την γέμιση:
200 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. γάλα
150 γρ. καρύδα

Διαδικασία:
 Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και το κοσκινισμένο κακάο.
Ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα το βούτυρο, το κονιάκ και με μικρές δόσεις το γάλα. (Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το γάλα ή  να θέλει περισσότερο, αυτό εξαρτάται από τα μπισκότα μας.)  Αναμειγνύουμε καλά για να γίνει μια ωραία ζύμη (ούτε σκληρή, ούτε μαλακή).
 Για την γέμιση χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη  ζάχαρη.  Μετά προσθέτουμε την καρύδα και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
 Απλώνουμε δύο στρώσεις μεμβράνη στον  πάγκο της κουζίνας. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο. Πρέπει να είναι λεπτό και ομοιόμορφο.
Πάνω του απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα καρύδας.
Με την βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Για να χωρέσει στο ψυγείο το κόβουμε στην μέση. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη. (Της δύο άκρες σφίγγουμε καλά σαν καραμέλα).
Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσουν.
 Στην συνέχεια τα ξετυλίγουμε, μετά με ένα πινέλο τα αλείφουμε με κονιάκ και τα κυλάμε σε καρύδα. Ξανά  τα τυλίγουμε με την μεμβράνη και ρολάρουμε λίγο για να είναι πιο στρογγυλά. Μετά τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 90 λεπτά να παγώσουν καλά.
 Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες και τις απολαμβάνουμε!

*Αν θέλετε να μπορούν να φάνε και παιδάκια πρέπει να αντικαταστήσετε το κονιάκ με γάλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις