Γκρανόλα

Για αυτή τη συνταγή δεν θέλω να λέω πολλά... μόνο αυτά: Τι μπορεί να είναι καλύτερο από μια γκρανόλα που φτιάχνετε  εσείς με τα χεράκια σας, εύκολα και γρήγορα κιόλας!? Επίσης δεν θα περιέχει ένα σωρό συντηρητικά και βελτιωτικά!


Υλικά:

90 γρ. ζάχαρη
90 γρ. μέλι
50 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. Λάδι Καρύδας ή ηλιέλαιο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. νιφάδες βρώμης

Επιπλέον καρυκεύματα (προαιρετικά):
Κακάο
ή
Μείγμα μπαχαρικών με άρωμα Gingerbread: 1κσ. κανέλα, 1-2  κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη, μικρή πρέζα γαρύφαλλο και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Extra turbo υλικά (προαιρετικά):
120 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα+φυστίκια
50 γρ. σταφίδες μαύρες Κορίνθου
30 γρ. goji berries
20 γρ. cranberries, αποξηραμένα
50 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο, το Λάδι Καρύδας (ή ηλιέλαιο) και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μετά προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά να απορροφήσει το ζαχαρένιο μείγμα μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια και τα άλλα υλικά εξαρτάται τι γεύση θέλετε (δηλαδή το κακάο ή το Μείγμα μπαχαρικών ή ότι επιθυμείτε)!
Στην συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα ταψί 25x35 εκ τον οποίο επενδύουμε με αντικολλητική λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα να πάει παντού και με ένα κουτάλι πιέζουμε καλά για να γίνει όλα ένα κομμάτι!
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170°C στον αέρα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.( Όταν πάρει μια ωραίο χρώμα είναι έτοιμη!)
Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο, τότε τη αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και μετά την μεταφέρουμε με προσοχή  πάνω σε μια σχάρα.
Όταν κρύωσε καλά, τότε σπάμε τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Αν θέλετε να έχει την γρανόλα σας και extra πράγματα μέσα τότε πριν αποθηκευτεί πρέπει να τα προσθέσετε τα άλλα υλικά σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις