Τουρτα πεπονι με After Eight σοκολατα


Υλικά για παντεσπάνι:
3 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
1 κγ. κακάο
70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κγ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για την κρέμα:
500 γρ.+ 350γρ. γιαούρτι
3-4 κσ. Ζάχαρη
8 g ζελατίνη
1 βανίλια
100 ml κρέμα γάλακτος
χυμο λεμονιου
μερικά κομματάκια πεπόνι 

Για ντεκόρ:
1 μικρό κουτί After Eight σοκολάτα
μερικά μπαλάκια από πεπόνι
φύλλα μέντας

Διαδικασία: 
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να τριπλασιαστεί το μείγμα. Ανακατεύοντας απαλά προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το οποίο το έχουμε αναμίξει με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Τοποθετούμε λαδόχαρτο σε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής στρογγυλή (20-22εκ). Ρίχνουμε το μείγμα μέσα της και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8-10′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 500γρ. γιαούρτι, την ζάχαρη, την βανίλια, την ζελατίνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά αλλά να μην βράσει. Το αφήνουμε να κρυώσει (χλιαρό). Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει στερεή. Μετά μαζί με τα 350γρ. γιαούρτι, μερικά κομματάκια πεπόνι και τον χυμό λεμονιού, τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τούρτας το παντεσπάνι και βάζουμε γύρο του το τσέρκι της φόρμας. Βάζουμε γύρο-γύρο μέσα στο διάκενο μεταξύ του τσερκιού και του φύλλου της ζύμης τα σοκολατάκια After Eight. Ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει. 
Κόβουμε μπαλάκια από το πεπόνι με ένα ειδικό στρογγυλό κουτάλι. Τα σοκολατάκια τα κόβουμε στη μέση διαγώνια. Διακοσμούμε την τούρτα με τα σοκολατάκια,τα μπαλάκια από πεπόνι και τη μέντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις