Κυβακια καρυδας



Υλικά για τη ζύμη:
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
100γρ. φαρίνα απ
1 φακελάκι baking powder
80γρ. βούτυρο 
300γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
2 αυγά
3κσ. μέλι
200ml γάλα

Υλικά για τη μείγμα επικάλυψης
200γρ. βούτυρο
50γρ. σοκολάτα 
250γρ. ζάχαρη άχνη
3 κσ. κακάο
8-10 κσ. γάλα
50ml ρούμι ή άρωμα ρούμι

Υλικά για τη επικάλυψη
150-200γρ. καρύδα τριμμένη 

Διαδικασία:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ: τα αλεύρια, το αλάτι, το baking powder και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, την ζάχαρη βανίλιας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, το μείγμα από τα αλεύρια και στο τέλος το γάλα. Μέτα από κάθε υλικό πάντα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί (23x35εκ). Ρίχνουμε το μείγμα μέσα της και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε πρώτα τις άκρες και μετά σε 4x4 εκ. κυβάκια
Για τη μείγμα επικάλυψης σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την σοκολάτα, την ζάχαρη άχνη και το κακάο. Σε μέτρια φωτιά αρχίζουμε να λιώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει. Μετά το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. 
Στην συνέχεια βουτάμε τα κυβάκια ένα-ένα στο μείγμα επικάλυψης, τα τινάζουμε λίγο για να στραγγίξουν και τα περιστρέφουμε στην καρύδα. Στο τέλος τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο ή σε μια σχάρα. 
Βάζουμε τα κυβάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ ή μια μέρα για να στεγνώσουν καλά. Μετά μπορούμε να τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό κουτί.

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για την συνταγή! Είναι ένα από τα ωραιότερα γλυκά που έχω φτιάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις