Πουπουσα



Η Πουπούσα (pupusa) είναι ένα φαγητό από το Σαλβαδόρ, φτιαγμένο από αλεύρι καλαμποκιού.  Λόγω της μετακίνησης του πληθυσμού στις γύρω περιοχές άρχισε να εξαπλώνεται στη δεκαετία του '60 και όλοι το τροποποιούσαν λίγο-λίγο.  Διαφορετικές παραλλαγές βρέθηκαν στην γέμιση και την εμφάνιση του.

Υλικά για την ζύμη:
300γρ. Αλεύρι
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κγ. αλάτι
50ml ελαιόλαδο
100-150ml νερό 

Υλικά για την γέμιση:
2 κσ. γιαούρτι+τυρί  ή τυρί κρέμα
μπέικον ή ζαμπόν (ή και τα δύο)
1 πιπεριά  (κόκκινη)
1 κρεμμύδι
σκόρδο (προαιρετικά)
πιπέρι
σκόρδο
αλάτι

Διαδικασία:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι και νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει σαν μια πλαστελίνη). Το αφήνουμε και ξεκινάμε να φτιάξουμε την γέμιση. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί. (Εάν έχετε ένα πολυκόφτη, απλά τα βάλετε όλα μέσα για να εκτελέσει την δουλειά για εσάς.)
Μετά βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. Έπειτα με έναν πλάστη τα ανοίγουμε στρογγυλά.
Στη μέση τοποθετείται λίγο γέμιση, τότε την κλίνουμε στην μέση πιέζοντας τις άκριες.  (Κλίνουμε καλά για να μην τρέξει έξω η γέμιση ψήνοντας τα.)
Μετά σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές τους. Ή τα βάζουμε  σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις