Κέικ Καρότου


Υλικά:
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κούπα ζάχαρη (μαύρη)
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 ζάχαρη βανίλιας
2 αυγά 
1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
1 κγ. κανέλα 
1/2 κγ. γαρίφαλο 
1/4 κούπα αμύγδαλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια 
1/4 κούπα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
1+1/2 κούπα καρότο τριμμένο ψιλό
αλάτι 

Διαδικασία:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη, την ζάχαρη βανίλιας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα ένα. Ανακατεύοντας απαλά προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το οποίο το έχουμε αναμίξει με την σόδα μαγειρικής, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι. Στο τέλος βάζουμε μέσα τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε λαδόχαρτο σε μια φόρμα κέικ (32εκ. x 11εκ.). Ρίχνουμε το μείγμα μέσα της και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί. 
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά. Το βγάζουμε από την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε πρώτα τις άκρες και μετά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις