Βασιλόπιτα κέικ

Ήρθε η ώρα για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, έτσι ήρθε και η ώρα να φτιάξουμε την πιο νόστιμη σπιτική βασιλόπιτα!
Για να πετύχετε ένα υπέροχο, μυρωδάτο και αφράτο κέικ, θα μοιραστώ μαζί σας την δική μου μυστική συνταγή!
Αυτή τη συνταγή την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές, την φτιάχνω χειμώνα-καλοκαίρι, γιατί μας αρέσει πάρα πολύ! Και τι να σας πω... είναι τόσο νόστιμη που σίγουρα θα θέλετε και εσείς να την φάτε και σε άλλες μέρες του χρόνου!




Υλικά:
320 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο σε  θερμοκρασία δωματίου!
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου!
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
60γρ. χυμό πορτοκάλι
60γρ. γάλα
60 γρ. ρούμι ή κονιάκ
330 γρ. αλεύρι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 γρ. σόδα μαγειρικής
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαδικασία:
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!!!
Βάζουμε το βούτυρο, τις βανιλιες και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο (4-6 λεπτά). Συχνά το σταματάμε και καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα του μπολ με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Μετά έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους. Πρέπει κάθε φορά να τους  απορροφήσει το μίγμα πριν προσθέσουμε τον επόμενο κρόκο!
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το χυμό και διαλύουμε τη μαγειρική σόδα μέσα του. Προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στη βασιλόπιτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά.
Εναλλάξ, προσθέτουμε κοσκινίζοντας το μείγμα αλευριού με το γάλα και τη ρούμι (ή το κονιάκ).
Αν έχουμε δεύτερο κάδο για το κουζινομηχανή μας, τότε σε αυτό βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι. Και χτυπάμε με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα για περίπου για 3-4 λεπτά (μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές που στέκονται.)
Αν δεν έχουμε δεύτερο κάδο, τότε κάνουμε την διαδικασία σε ένα βαθύ μπολ με ένα μίξερ χειρός.  
Μετά προσθέτουμε στη βασιλόπιτα την μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μίγμα με μία μαλακή σπάτουλα. (Προσέχουμε για να μην χάσουμε τον όγκο της.)
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26εκ.
Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για περίπου 55 λεπτά.
Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε ένα ξύλινο καλαμάκι  στο κέντρο της. Αν βγει στεγνό από τη ζύμη, τότε είναι έτοιμη.
Τότε την αφήνουμε 10-20 λεπτά να κρυώσει.
Μετά την βγάζουμε από την φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή διακοσμούμε με ότι θέλουμε πχ. γλάσο ή σοκολάτα. Επίσης αν θέλετε μπορείτε και εσείς να φτιάξετε royal icing και να ζωγραφίζεται  με αυτό πάνω στην Βασιλόπιτα  σας.
Σας εύχομαι Καλή χρονιά και Καλό ψήσιμο και μαγείρεμα για όλο το χρόνο!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις